Handige keukenapparatuur

Op zoek naar handige apparatuur voor in je keuken? Wij hebben het voor je op een rij gezet!

Er zijn talloze keukenapparaten op de markt die het leven van een kok of huisvrouw aanzienlijk kunnen vergemakkelijken. Hieronder volgt een lijst met enkele handige keukenapparaten die u wellicht zou willen overwegen om aan te schaffen. Oh en vergeet ook geen mandoline aan te schaffen. Natuurlijk ga je dan gelijk voor de beste mandoline. Samen Getest helpt je om de juiste keuze te maken!

Slow cooker: Een slow cooker, ook wel bekend als een "snelkookpan", is een elektrisch apparaat waarmee u lange tijd op een laag vuur kunt koken. Dit is handig voor het maken van gerechten zoals stoofpotten, curry's en braadstukken, die normaal gesproken veel tijd in de oven of op het fornuis zouden vergen. Met een slow cooker kunt u gewoon alle ingredienten in de pan doen, de timer instellen en vervolgens gewoon verder gaan met uw dagelijkse bezigheden, terwijl het apparaat zorgt voor het koken van het eten.

Blender: Een blender is een onmisbaar apparaat in de keuken voor het maken van smoothies, soepen en pureeën. De meeste blenders hebben verschillende snelheden en kunnen ook harde ingredienten zoals noten en ijs vermalen.

Voedseldroger: Een voedseldroger is een apparaat waarmee u fruit, groenten, vlees en andere producten kunt drogen. Dit is een handige manier om voedsel langer houdbaar te maken zonder dat u het hoeft te conserveren. Voedseldrogers zijn ook handig voor het maken van eigen snacks zoals gedroogd fruit of zelfgemaakte granola.

Immersieblender: Een immersieblender is een handig apparaat om te hebben als u vaak soepen of sauzen maakt. Het apparaat bestaat uit een lange staaf met een motor aan het ene uiteinde en een blenderkop aan het andere uiteinde. U kunt de staaf in de pan doen waarin u aan het koken bent en vervolgens de staaf aanzetten om de inhoud te pureren of mixen.

Broodrooster: Een broodrooster is een handig apparaat voor het roosteren van brood, bagels en andere gebakken goederen. De meeste broodroosters hebben verschillende standen om het brood te roosteren zoals u wilt, en sommige zelfs hebben speciale instellingen voor het roosteren van toast of bagels.